Kako zaštiti automobil?

Naši savjeti su da se automobil zaštiti sa što više različitih auto-zaštita. No, klijenti su vrlo često ograničeni finasijskim mogućnostima pa se uglavnom odlučuju samo na jednu vrstu auto-zaštita.
Bitno je da se razumije da je jako je teško predvidjeti koja vrsta provalnika će posjetiti automobil. Da li se radi o običnom provalniku bez ikavog znanja o „auto-zaštitama“ ili pak o provalniku koji odlično poznaje problematiku „auto-zaštite“ kao i sam automobil i električne instalacije u automobilu. I koji uz pomoć improvizovanog prenosnika može upaliti automobil (bilo da se radi o jednostavnoj zaštiti (prekidaču) ili alarmu) što je velika vjerovatnoća jer svako vozilo posjeduje 4-5 komunikacijskih glavnih vodova na kojima se vrše blokade.
U slučaju da je automobil zaštićen mehaničkom zaštitom postoje grupe provalnika koje jako dobro poznaju tu vrstu zaštite i imaju adekvatne alate kao i spozanje o mjestima demontaže, itd.
Upravo iz ovih razloga uvijek savjetujemo da se automobil zaštiti sa više različitih vrsta „auto-zaštite“ gdje obavezno sugerešimo spoj mehaničke i elektronske zaštite. Također, jako je bitno ugrađivati zaštite na mjesta o kojima provalnici nemaju spoznaju, itd.  Zato mi savjetujemo ugradnju elektronske zaštite u kombinaciji za menaničkom zaštitom HUDINY LOCK koja je pouzdana, sigurna, kvalitetna i ono što je najbitnije provalnici nemaju puno spoznaja o HUDINY LOCK zaštiti.
Primjer:
Ugradnja Patrol line alarma itekako periferno štiti vaš automobil od otvaranja vozila i deblokade alarma putem rezanja lima na jednim od vrata i premoštavanja parametara komunikacije u vozilu.
Prilikom bilo kakvog pokušaja loma -  čupanje brave na vozilima ili rezanja lima isti se momentalno aktivira i daje šansu vozilu da ostane netaknuto
Ukoliko je provalnik siguran u lokaciju na kojoj radi i poznaje dijagrame spajanja alarma navedeni postupak se dalje otežava unutrašnjom mehaničkom blokadom volana za koju mu je opet potrebno drugo tehničko znanje, vrijeme i alat.
Ako je klijent, svjestan, sve agresivnije i unaprijeđene brze načine otuđenja vozila tada će ugraditi još dodatni prekid napajanja strujom ili jednog od procesora vozila – mikro čipa – beskontaktni.

Comments are closed.