KESO OMEGA 8000

keso_8000_

Posjeduje interaktivne kuglice koje štite ključ od neovlaštenog dupliciranja, a cilindar dodatno štiti od manipulisanja podesnim alatima.
Cilindar je zaštićen u sredini nikl-kadij pločom protiv loma. Vanjska obloga cilindra je od krom-nikl čelika što je također adekvatna zaštita od bušenja.
Ključ se isključivo duplicira uz pokaz sigurnosne kartice. Patent važi do 2034.

keso-cilindar
omega8000profil

Tehničke karakteristike
keso_teh1
keso_teh2

A - aktivna zaštita od kopiranja Ω: pomični elementi u ključu i cilindru osiguravaju samo funkciju autorizovanog ključa
B - dodatna zaštita usljed elevacije ključa
C - patentirani prednji profil za zaustavljanje ključa
D - dodatna zaštita tvrdim metalnim umetcima protiv bušenja
E - kučište od pojačanog krom-nikl čelika

Profilne šifre "S" patent

Svaki diler ili region posjeduje svoj profil. Raznolikost profila jako otežava prepoznavanje profila brave (radi obijanja određenim provalničkim alatima) jer se profil određuje u cilindru, a ne u izgledu vanjskog profila cilindra sa ključem.

keso_profil

KESO OMEGA patent u akciji
keso omega patent

Kad se ključ sa OMEGA komponentom ubaci u cilindar tad se ista komponuje sa OMEGA komponentom u cilindru te dozvoljava okretanje rotora.
Bez OMEGA komponente okretanje je nemoguće.


Prikaz nekih profila
keso_profili

Sigurnosna kartica
keso_kartica

Sigurnost stambenih, poslovnih, industrijskih i javnih objekata postaje sve važnija.
Najčešče sve započinje kod ključa: koliko je siguran?
Kako ga odabrati? Neobjašnjene ulaske i veliku materijalnu štetu se, uglavnom, može prepisati neovlaštenom kopiranju ključeva.
Pojedinac koji želi dobiti kopiju ključa za nepoštene namjere, obično nailazi na mali otpor kod ključara, oznaka na ključu "DO NOT DUPLICATE", nije dovoljna zaštita kod neovlaštenog kopiranja.

Za KESO sigurnost i zaštita krajnjeg korisnika je od ključnog značaja. Zbog toga je razvijen sistem kontrolisanja ključeva i na taj način mu za više godina jamči opravdanost uložene investicije.

DUPLICIRANJE KLJUČEVA je moguč samo u ovlaštenim servisima i to uz pokaz lične karte i sigurnosne karte uz službenu evidenciju korisnika.
Gubitak svih ključeva - na osnovu sigurnosne kartice dupliciramo nove na kompjuterskoj CNC mašini na licu mjesta.
Gubitak jednog ključa - mogučnost promjene sigurnosnog koda na cilindru i originalnim preostalim ključevima tako da jednom investiran novac ostane uvijek dobro uložen.

Garantni rok 5 godina

KESO sistemi su u osnovi izrađeni od nehrđajučeg materijala - sidra metal i krom nikla, a unutrašnje komponente su od patentiranog materijala sa završnom obradom od nikla.

Zbog dobrog sastava materijala, tehničkog rješenja, izuzetno je otporan na habanje, a konstrukcijom (otvorom za ključ) idealan je za diverzije, tj. pokušaje da se ubaci u cilindar strano tijelo (ljepilo, drvce i sl.). Zbog kvalitete tehničke izvedbe garancija na navedene artikle je 5 godina, ukoliko su oštečenja nastala mehaničkim nasilnim putem. Mijenja se samo oštečeni dio uz minimalnu novčanu nadoknadu.