UFO katanaci za dostavna vozila

ufo_02


Zbog sve učestalijih provala koje se dešavaju na tovarnim i dostavnim vozilima, te zbog dosadašnjih loših sigurnosnih rješenja i ideja koje su se mogle naći (neadekvatni katatanci, poluga, sajli, lanaca i sl.), proizvođač Meroni je razvio posebnu zaštitu, kao adekvatan odgovor na sve dosadašnje module obijanja.

Rješenje je kvalitetno tehnički dizajniran katanac, koji je jednostavno koristiti po želji klijenta.
Može, po zatvaranju vrata, ostati u poziciji otključan ili zaključan. Posjeduje mogućnost otvaranja iznutra (iz vozila za slučaj nužde).
A što je jako interesantno, vrlo lahko se montira na gotovo sve modele teretnih i dostavnih vozila kako na zadnja tako i na bočna klizna vrata.

ufo_01


Ovo idealno rješenje je prepoznato od strane firmi koje u svom voznom parku posjeduju cijele flote dostavnih vozila i od pojedinačnih servisnih vozila.
Brava je proizvedena od kaljenog metala HRC 52:54.


Dostupan je u:

  • Pojedinačnoj izvedbi samo jedna brava
  • Izvedbi sa dvije brave - isti ključ otvara obje brave i
  • Izvedbi sa tri brave isti - ključ otvara sve tri brave.

Modeli UFO3

ufo_smart
SMART
ufo_smartduo
SMART DUO
ufo_comfort
COMFORT
ufo_expert
EXPERT


SMART
Sadrži radialni cilinder.


SMART DUO
Sadrži radialni cilinder. Pozicija ključa po zatvaranju vrata ostaju otključana (ključ sa vadi vani).Pozicija ključa po zatvranju vrata ostaju zaključana (ključ se vadi vani).Ova opcija je  idealna za one koji imaju potrebu za povremenim zaključavanjem što im ostavlja mogućnost da samo u datom momentu, kada žele, imaju aktivnu zaštitu.
Sve je podređeno individualnim potrebama korisnika.

COMFORT
Sigurnosni cilindar sa reverzibilnim ključem (ulazi u bravu s obje strane). Idealan za čestu upotrebu otvaranja vrata. Posjeduje zaštitu protiv prašine

EXPERT
Sa sigurnosnim reverzibilnim ključem. Cilindar KABA EXPERT PLUS; koji posjeduje 24 kombinacije. Zaštita kopiranja. Posjeduje zaštitu od prašine. Jako pouzdan i u ekstremnim uslovima korištenja.

ufo_04

Model LUCCOTTO


Ovaj model je izuzetno otporan zahvaljujući ukalupljenoj čeličnoj strukturi i čeličnim kaljenim kuglama koje lopovima oteževaju korištenje njihovih alata, a samim tim i otvaranje vozila.
Cilinder koji se koristi u ovim mehanizmima je certificiran za CNPP i TÜ  osiguravajući maksimalan sigurnosti za cijeli uređaj.
Jedinstven je spoj funckije i jedinstvenog dizajna sa posebnim AISi 304 nehrđajućim čeličnim šipkama. Čuvanje tereta nikad nije bilo lakse.

ufo_03


Dizajniran za stražnja i klizna bočna vrata.
Uške koje se montiraju na vozilo, zbog dizajna i tehničkog rješenja, vrlo lako i brzo se montiraju.
Zaključavanje i postavljanje brave je brzo i jednostavno.
Idealan je za kamione i velika vrata koja po zatvaranju imaju tolerancije i do 3 cm.